Varashälytin PIC16F84A-prosessorilla

Yksinkertainen kytkentä jolla ohjataan GSM-puhelinta soittamaan murtohälytykset auton omistajan kännykkään. Prototyypissä hälytyksen ohjaus hoituu kytkimellä, mutta tulevaisuudessa se siirtyy kaukosäädettävän keskuslukituksen alle. Hälytys otetaan sisävaloista, jotka syttyvät oven aukaisussa. Tulevaisuudessa on tarkoitus lisätä sisätutka. Levyllä on kaksi lediä, joista toinen vilkkuu kun hälytys on päällä ja palaa kun prosessori on viivesilmukassa.

Kytkennän perässä on Nokia 5110 jonka näppäimistöön rele on kytketty. Releen vetäessä puhelin soittaa näppäimeen määriteltyyn numeroon. Puhelin on jatkuvassa latauksessa, ja sen soittaessa voi kuunnella mitä ääniä autosta kuuluu. Jollei satu vastaamaan puhelimeen, ääntä tallentuu minuutti vastaajaan. Lataus on toteutettu 7808:lla ja sen perään kytketyllä 5.6 ohmin vastuksella. Tällöin puhelin suostuu lataamaan itsensä, virtaa ottaessa puhelimen näkemä jännite tulee tippua noin 5,5 volttiin. Lineaarinen regulointi tuottaa paljon lämpöä mutta akun ollessa täysi tehohäviö pysyy maltillisena wattina-parina.

Kytkettäessä hälytys päälle on 30 s aikaa sulkea ovi. Oven avattua on 15 sek aikaa kytkeä hälytys pois, muuten puhelin soittaa hälytyksen. Hälytyksen jälkeen odotetaan oven sulkeutuminen ja odotetaan 15 sek ennen uuden syklin käynnistämistä.

v0.4 - 8.5.2005
Lisätty ledi vilkkumaan 300 ms / 5 s. Joo, tiedetään ettei tämä ole hyvä tapa toteuttaa viiveitä mutta tulkoon timer käyttöön joskus toiste. Kunhan oppii käyttämään sitä. Tai jotain.
HUOM! Korvaa RA2:n sisääntulossa oleva 1 k vastus 5,6 V Zenerillä. Muuten jännite ei ole stabiili ja se voi aiheuttaa virhehälytyksiä.

25.3.2008
Reilun kahden vuoden jälkeen hälytin lähti eteenpäin uuteen kotiin. Alussa ollut, joskin korjattu bugi oli ainoa häiriö koko elinaikana. Hälytin ei sinänsä ollut huono mutta GSM-pohjaiselle hälytykselle on parempi paikka esim. kesämökki. Tehdastekoisia 2-suuntaisia hälyttymiä kun saa Ebaystä alle sataseen. Käytetty aika rakentamiseen ja kehittämiseen ei vaan maksanut itseänsä takaisin.

Tiedostot

Prototyyppi